Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Moederdag: 10 lekkere brunch recepten

Wil jij je moeder op Moederdag verrassen? Nodig haar uit voor een brunch met heerlijke zelfgemaakte gerechten! Hieronder hebben we 10 lekkere brunch recepten voor Moederdag voor je op de rij gezet. Sommige kun je van tevoren klaarmaken, wat natuurlijk wel zo makkelijk en gezellig is. Natuurlijk vind je op onze website nog veel meer recepten voor een gezond ontbijtje of lunch. Dek de tafel, zet een leuk muziekje op en genieten maar!

10x lekkere brunchrecepten voor Moederdag

1. Frambozen pannenkoekjes – Kim Feenstra en Bénine Bijleveld

Dat ziet er nog eens feestelijk uit! Het recept voor deze frambozen pannenkoekjes komt uit het boek Food talk van Kim Feenstra en Bénine Bijleveld.

Frambozen pannenkoekjes (van Kim Feenstra en Benine Bijleveld uit 'Food talk') - Gezond aan tafel - recept

2. Avocado toast – Gwyneth Paltrow

Minimale inspanning, maximaal effect? Maak deze avocado toast, uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow. Ze schrijft erover: “Echt, dit is het ‘recept’ dat Julia en ik allebei het vaakst maken en eten! En het is niet eens een recept. Soms doen we er voor een beetje pit wat citroen of fruitige rode chilivlokken over (zoals aleppopeper of gochugaru, grove Koreaanse rode chilivlokken). Maar het is de heilige drievuldigheid van vegenaise, avocado en zout die dit even betrouwbaar en gemakkelijk maakt als een favoriete spijkerbroek. Het is gewoon altijd lekker.”

Avocado toast - Gezond aan tafel - recept

3. Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen – Anne Marie Reuzenaar

Het recept voor deze ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Makkelijk, want je kunt ze van tevoren klaarmaken. En… als je er wat extra maakt, geniet je er zelf ook nog de hele week van!

Ontbijtmuffin met amandelen en bosbessen - Gezond aan tafel - recept

4. Koude fruitsoep van zomerfruit – Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie)

Een feestelijk bordje soep van… zomerfruit (of ander fruit natuurlijk)! Het recept voor deze koude fruitsoep is van Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie) en komt uit haar boek Het energieke vrouwen voedingskompas.

Koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept

5. Wentelteefjes (Broodbuik) – William Davis

Wentelteefjes, altijd lekker! Het recept voor deze wentelteefjes komt uit het Broodbuik kookboek van William Davis. In dit recept met koolhydraatarm brood, maar je kunt natuurlijk iedere broodsoort gebruiken die jij (of althans, je moeder!) lekker vindt.

Wentelteefjes (Broodbuik) - Gezond aan tafel - recept

6. Eirolletjes met zalm, roomkaas en komkommer – Tim Noakes

Deze ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer zien er feestelijk uit op je Moederdag-brunchtafel. Het recept komt uit het boek Super eten voor superkinderen van o.a. professor Tim Noakes.

Ei rolletjes met zalm, roomkaas en komkommer - Gezond aan tafel - recept

7. Omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas – Manja Visser

Het recept voor deze omelet met voorjaarskruiden en Parmezaanse kaas komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel.

Omelet met voorjaarskruiden en parmezaanse kaas - Gezond aan tafel - recept

8. Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas – Réginald Allouche

Nog zo’n gerecht dat je makkelijk van tevoren klaarmaakt: quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas. Het recept komt uit het boek Het anti-diabetes programma van Réginald Allouche.

Quiche zonder korst met spinazie en geitenkaas - Gezond aan tafel - recept

9. Watermeloensalade met feta en munt – Jennifer en Sven (Voedzaam & Snel)

Lekker fris, deze watermeloen salade met feta en munt uit het boek Gezond leven doe je zo! van Jennifer en Sven (bekend van het blog Voedzaam & Snel).

Watermeloen salade met feta en munt - Gezond aan tafel - recept

10. Smoothie met mango, limoen en boerenkool – Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward)

Iets te drinken erbij? Deze smoothie met mango, limoen en boerenkool is heerlijk fris en groen en is toch romig, zoet en fruitig. Recept uit het boek Smoothies & Juices van Ella Mills-Woodward (Deliciously Ella).

Smoothie met mango, limoen en boerenkool (Deliciously Ella) - Gezond aan tafel - recept

Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Klik hier voor meer tips.