Frambozen pannenkoekjes (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)

Frambozen pannenkoekjes (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)

  • 4
  • Benine Bijleveld, Kim Feenstra
  • Ontbijt

Het recept voor deze frambozen pannenkoekjes komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 2 biologische eieren
  • 100 g glutenvrije bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • merg van ½ vanillestokje of één zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 100 g verse frambozen
  • 100 g ricotta
  • 250 g aardbeien

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Splits de eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan in het eiwit kun je stoppen met mixen.
  • Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, een mespunt zout en het vanillemerg. Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen (dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes). Doe de helft van de gewassen frambozen erbij en mix dit ook met het mengsel.
  • Schep met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd.
  • Schep twee eetlepels van het pannenkoekenbeslag in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog.
  • Besmeer de pannenkoekjes met ricotta en garneer met de andere helft van de frambozen en de aardbeien.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Food Talk

Benine Bijleveld, Kim Feenstra

  • Voor iedereen die glutenvrij wil eten en/of een paar kilo kwijt wil
  • 60 aanstekelijk lekkere glutenvrije recepten
  • Volop extra informatie over glutenvrij eten én een kijkje in het leven van topmodel Kim