Watermeloen salade met feta en munt

Watermeloen salade met feta en munt

Deze watermeloen salade met feta en munt komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

De salade komt uit het hoofdstuk ‘Lunch & salades’. Daarover schrijven ze: “Midden op de dag nemen we een pauze, het is tijd om te eten. De een luncht altijd op een vast tijdstip, de ander eet wanneer hij honger krijgt. In Nederland zijn veel mensen gewend om boterhammen te eten als lunch. Boterhammen, die we meestal beleggen met ham, kaas of zoet beleg, zijn makkelijk. Maar iedere dag boterhammen op het menu zorgt niet voor een gevarieerd voedingspatroon. Met de recepten in dit hoofdstuk laten we je daarom graag zien wat je allemaal nog meer kunt eten als lunch. Ook willen we laten zien dat salades goed kunnen vullen. Probeer het zelf maar eens uit. Om gevarieerd te kunnen lunchen, is een goede voorbereiding belangrijk. Die begint bij het aanschaffen van bakjes waarin je je lunch kunt meenemen en het in huis halen van de juiste ingrediënten. Naast de recepten uit dit hoofdstuk kun je ook heerlijk lunchen met restjes van een avondmaaltijd of met een kom soep. Gooi je gewoontes overboord en ontdek hoe heerlijk gevarieerd en gezond lunchen kan zijn!

Alle salades in dit hoofdstuk zijn bedoeld als volwaardige lunch voor twee personen, maar de ene salade verzadigt meer dan de andere. Het is helemaal niet erg om af en toe het gevoel van een lege maag te hebben. Ben je geneigd om te snacken, neem dan bijvoorbeeld een gekookt eitje of een handje ongezouten noten als tussendoortje. Een salade die eieren, vette vis, avocado, noten, bonen en/of kaas bevat, vult doorgaans meer dan een salade die geen van die ingrediënten bevat. Deze producten bevatten relatief veel eiwitten en/of gezonde vetten en die geven langer een verzadigd gevoel.”

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de ui in halve ringen. Laat ze weken in een schaaltje met het citroensap en de olijfolie.
  • Snijd de watermeloen in parten en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes en verwijder de zwarte pitjes.
  • Snijd de feta in blokjes en snijd de muntblaadjes fijn. Hussel alles door elkaar in een grote schaal.

Tip

  • Smeer de halve ui die je niet gebruikt in met olijfolie, zodat hij niet uitdroogt. Wikkel hem in plasticfolie en bewaar hem in de koelkast. Gebruik de ui het liefst binnen twee dagen. Hoe langer je de ui bewaart, hoe minder lekker en knapperig hij zal zijn.
  • Door de uienringen te laten weken in het citroensap worden ze zachter en minder scherp van smaak.
  • Gebruik een pitloze watermeloen

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

Gezond leven doe je zo!

Jennifer en Sven

  • Gezonde voeding, beweging en ontspanning voor jonge (en oudere) mensen met een druk leven
  • 100 gezonde recepten, weekmenu’s en overzichtelijke boodschappenlijstjes
  • Uitgangspunt: betaalbare producten die gewoon in de supermarkt te koop zijn