Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Gezonde tussendoortjes: 9 recepten

Plotselinge trek? Wees voorbereid en neem wat gemakkelijke, verzadigende en lekkere hapjes mee voor onderweg. Zo voorkom je dat je je tegoed doet aan geraffineerde suikers en foute vetten. Hieronder hebben we 9 recepten voor gezonde tussendoortjes voor je verzameld. Op onze site vind je meer ideeën voor gezonde tussendoortjes.

Gezonde tussendoortjes: 9 recepten

1. Energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten – Jamie Oliver

Het recept voor deze energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver komt uit het boek Jamie’s super food voor elke dag. De ballen blijven in een luchtdicht afsluitbare trommel met gemak twee weken goed.

Energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

2. Suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten – Ida de Haart (SLA)

Dit recept voor deze suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten komt uit het boek SLA van Ida de Haart. Ze zijn lekker smeuïg en blijven minstens vier dagen lekker na het bakken. Vries ze in en eet ze als ontbijt of tussendoortje!

Suikervrije en veganistische muffins banaan walnoten - Gezond aan tafel - recept

3. Groentestengels met dips – Veggie Kidz

Het recept voor deze groentestengels met dips komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Niet alleen lekker voor kinderen, maar ook voor jezelf! Je kunt de dip(s) een paar dagen bewaren in de koelkast en zelfs van tevoren maken en in kleine porties invriezen.

Groentestengels met dips - Gezond aan tafel - recept

4. Chocolade aardbei cakes – Jennifer & Sven

Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van Jennifer & Sven. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is!

Chocolade aardbei cakes - Gezond aan tafel - recept

5. Brownies van zwarte bonen – I’m a foodie

Het recept voor deze brownies van zwarte bonen komt uit het boek Eet als een expert van I’m a foodie. Variatietip: voeg wat gehakte noten (bijvoorbeeld hazelnoten of walnoten) toe aan het beslag!

Brownies van zwarte bonen - Gezond aan tafel - recept

6. Ontbijtrepen met honing & citroen – Deliciously Ella

Het recept voor deze ontbijtrepen met honing & citroen komt uit het boek Deliciously Ella met vrienden, vol gezonde recepten om te delen en samen van te genieten. Over het recept schrijft Ella in het boek: “Deze zijn heel makkelijk om te maken én mee te nemen en ze zitten vol smaak. Invriezen kan ook, dan blijven ze lang goed, dus je kunt in één keer een hele voorraad maken. Eet je in de middag graag iets zoets, neem dan een extra reep mee voor later.”

Ontbijtrepen met honing en citroen - recept - Gezond aan tafel

7. Tonijnhapjes – Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget Surtees

Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.

Tonijn hapjes - Gezond aan tafel - recept

8. Appel met citroen en cacaonibs – Christian Bitz en Arne Astrup

Het is belangrijk dat je niet naar zoetigheid grijpt om jezelf te ‘verwennen’, zodra je hongerig wordt. Wees voorbereid op de trek en neem wat gemakkelijke, verzadigende en lekkere hapjes mee voor onderweg. Zoals dit gezonde tussendoortje: appel met citroen en cacaonibs uit Het beste dieet ter wereld kookboek.

Appel met citroen en cacaonibs - Gezond aan tafel - recept

9. Bananenbrood met walnoten – Sanne van Rooij

Nog niet genoeg inspiratie voor gezonde tussendoortjes? Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Bananenbrood met walnoten - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.