Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tonijn hapjes

Tonijn hapjes

0 / 5. 0

Ingrediënten tonijn hapjes

  • 2 blikjes (à 170 g) tonijn in water, goed afgegoten
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 1 tl gehakte bieslook
  • 2 el boter, om te bakken

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de boter.
  • Breng het mengsel op smaak met een beetje zout en peper.
  • Maak miniburgers van het mengsel.
  • Verwarm de boter in een pan en bak de tonijnhapjes aan beide kanten goudbruin.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm?

Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van