Tonijn hapjes

Tonijn hapjes

Het recept voor deze tonijn hapjes komt uit het boek Super eten voor superkinderen van professor Tim Noakes, en chef-kok Jonno Proudfoot en kinderdiëtiste Bridget Surtees. Deze tonijn hapjes zijn heerlijk in de lunchtrommel van je kind(eren), maar ook superlekker als tussendoortje.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm? >

Ingrediënten tonijn hapjes

  • 2 blikjes (à 170 g) tonijn in water, goed afgegoten
  • 2 el kikkererwtenmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 1 tl gehakte bieslook
  • 2 el boter, om te bakken

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten behalve de boter.
  • Breng het mengsel op smaak met een beetje zout en peper.
  • Maak miniburgers van het mengsel.
  • Verwarm de boter in een pan en bak de tonijnhapjes aan beide kanten goudbruin.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99
  • Gezond eten met het hele gezin: minder suiker, meer smaak, meer plezier
  • Wetenschappelijk onderbouwde adviezen voor kinderen
  • Praktische tips en meer dan 150 recepten