Het recept voor dit bananenbrood met walnoten komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Ze schrijft erover in haar boek: “Bananenbrood is mijn grote zwakte! Als ik niet uitkijk, sta ik drie keer in de week een brood te bakken, dat ik daarna binnen een halve dag op heb. Ik kan het gewoon niet helpen, een plak warm brood met wat notenpasta is zo ontzettend lekker!”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy vegan

    Sanne van Rooij

    • Altijd heerlijk en healthy eten met een plantbased lifestyle
    • Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten
    • 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks) en slimme on-the-go tips
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 225 g speltmeel
  • 40 g kokosrasp
  • 20 g havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • grote hand onbewerkte walnoten
  • 3 middelgrote rijpe bananen
  • 60 ml plantaardige melk
  • 60 ml siroop (dadel-, rijst-, ahorn- of maple-)
  • 50 ml gesmolten kokosolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm je oven voor op 180 °C en bekleed je bakblik met bakpapier. Mix in een grote kom meel, kokos, havermout, bakpoeder, kaneel en de walnoten.
  • Doe de bananen, melk, siroop, kokosolie en vanille in je blender en mix tot je een dikke saus hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Schep de baking soda over het deeg en daaroverheen de appelciderazijn. Dit zal even gaan bubbelen. Dat hoort! Roer daarna door het deeg. Giet in je bakblik en versier met extra walnoten.
  • Zet het brood in het midden van je oven en bak in 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uit komt. Is hij na 40 minuten nog nat, zet dan de temperatuur lager (165 °C) en bak nog 10 minuten extra.
  • Laat het brood helemaal afkoelen en snijd dan in grote plakken.

Tip

Ben je echt een zoetekauw? Voeg dan nog twee eetlepels kokosbloesemsuiker toe.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Easy vegan

    Sanne van Rooij

    • Altijd heerlijk en healthy eten met een plantbased lifestyle
    • Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten
    • 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks) en slimme on-the-go tips
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Easy vegan

Sanne van Rooij

  • Altijd heerlijk en healthy eten met een plantbased lifestyle
  • Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten
  • 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks) en slimme on-the-go tips
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay