Energieballen met dadels, cacao & pompoenpitten

Energieballen met dadels, cacao & pompoenpitten

0 / 5. 0

Ingrediënten energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Hak 40 g van de pompoenpitten in een keukenmachine fijn en strooi het poeder op een bord. Doe de rest van de pitten met de gepofte rijst of quinoa, de amandelen en de dadels (zonder pit) in de machine en hak ze fijn.
  • Schil en rasp er de kurkumawortel boven (als je verse gebruikt) of doe de gemalen kurkuma samen met de kaneel, het cacaopoeder en een snufje zeezout in de blender. Laat de machine nog even draaien om alles goed te mengen en voeg dan de vanille, honing en de helft van het sinaasappelsap toe.
  • Laat de machine nu nog 1 tot 2 minuten draaien, terwijl je de wand van de kom een paar keer schoon schraapt, en giet er zo nodig nog een scheutje sinaasappelsap bij om het mengsel te binden – het duurt een poosje voordat het mengsel bij elkaar komt, dus heb geduld en laat de machine zijn magische werk doen.
  • Verdeel het mengsel met vochtige handen in 24 porties, draai er balletjes van en rol ze door het pompoenpitpoeder op het bord. Bewaar de ballen in het resterende poeder. De ballen blijven in een luchtdicht afsluitbare trommel met gemak twee weken goed.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij?

Ben je op de gezonde tour, maar heb je zin in iets zoets? Dan zijn deze energieballen met dadels, cacao en pompoenpitten van Jamie Oliver iets voor jou. Jamie Oliver heeft samen met zijn voedingsteam keihard gewerkt om deze supervoedzame en enorme lekkere energieballen samen te stellen. Het is de perfecte snack om de dag door te komen en je mag er per keer twee hebben!

Dit recept bevat medjooldadels, deze dadels bevatten veel chloride. Chloride is een voedingsstof die de spijsvertering bevordert.

Het recept komt uit Jamie’s super food voor elke dag.

Inkijkexemplaar vanJamie's superfood voor elke dag

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Gezond eten en je goed voelen wordt een koud kunstje
  • Recepten voor een healthy en happy leven
  • Het ultieme boek voor iedereen die een gezonde eet- en leefstijl wil
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔