Het recept voor deze ontbijtrepen met honing & citroen komt uit het boek Deliciously Ella met vrienden van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).

Over het recept schrijft Ella in het boek: “Deze zijn heel makkelijk om te maken én mee te nemen en ze zitten vol smaak. Invriezen kan ook, dan blijven ze lang goed, dus je kunt in één keer een hele voorraad maken. Eet je in de middag graag iets zoets, neem dan een extra reep mee voor later.”

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze Ontbijtrepen met honing & citroen

  • Doe de kokosolie, honing, het citroensap en de tahin samen in een pan op laag vuur.
  • Doe de pompoenpitten in de keuken-machine en druk een paar keer op pulse tot ze grofgehakt zijn. Giet ze in een grote mengkom. Doe de dadels in de keukenmachine en mix tot een kleverige pasta. Voeg die bij de pompoenpitten, net als alle andere ingrediënten, ook die uit de pan (vergeet de citroenschil niet). Meng alles goed door elkaar.
  • Leg bakpapier op een bakplaat of in een grote lunchtrommel, schep het mengsel erin en druk het gelijkmatig aan.
  • Laat het twee uur stijf worden in de koelkast en snijd het dan in vierkanten of repen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 23.99
  • In een handomdraai vegetarisch en/of veganistisch eten met vrienden en familie
  • Heerlijke, voedzame recepten die er ook nog eens feestelijk uitzien
  • Menu's voor o.a. een relaxt ontbijt, een lastminutelunch of een chique diner