Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten

Suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten

0 / 5. 0

Ingrediënten suikervrije en veganistische muffins

Verder nodig

Bereidingswijze suikervrije en veganistische muffins

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Gebruik papieren muffinvormpjes om de muffins in te bakken. Je moet deze wel even in een muffin- of cupcakeblik zetten.
  • Doe kikkererwtenbloem, bakpoeder, baksoda, Himalayazout en havermout in een mengkom en roer dit met een spatel even goed door elkaar. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze samen met ahornsiroop, havermelk, sinaasappelrasp, vanillemerg en citroensap in de keukenmachine. Laat deze 1 minuut aanstaan, tot de bananen gepureerd zijn. Schenk nu langzaam, terwijl de keukenmachine draait, de biologische olijfolie en zonnebloemolie bij het bananenmengsel en schenk deze daarna in de mengkom. Spatel alles nu goed door elkaar en voeg als laatste de gehakte walnoten toe.
  • Vul de muffinvormpjes tot 0,5 cm onder de rand en doe er een beetje havermout overheen. Bak de muffins 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zijn gaar als je er met een satéstokje in prikt en dit er schoon uit komt.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor suikervrije en veganistische muffins met banaan en walnoten komt uit het boek SLA van Ida de Haart.

Over het eten van zoetigheid schrijft ze: “Als je graag gezond wilt leven, kan het een grote uitdaging zijn om verantwoorde zoetigheden te vinden voor feestelijke momenten en de lekkere trek tussendoor. Onze taarten, muffins en cupcakes zijn helemaal vrij van geraffineerde suikers en bevatten gezonde ingrediënten zoals noten, rauwe cacao, kokos en fruit. Ze zijn ook bijna allemaal veganistisch. Zondigen was nog nooit zo gezond!”

En over de vegan muffins hieronder: “Onze banaan- & walnotenmuffins zijn lekker smeuïg en blijven minstens vier dagen lekker na het bakken. Ik vries ze in en eet ze als ontbijt of tussendoortje!”

Inkijkexemplaar van



SLA

Ida de Haart

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Groene recepten van saladbar SLA: salads en dressings, goed zoet, soep, juices en hummus
  • Ontdek het zelf: gezond en verantwoord is vooral ook geweldig lekker!
  • Suikervrije, tarwevrije en koemelkvrije recepten, voor elke dag
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔