Gezond aan tafel logo

De 10 lekkerste recepten met aardbeien

18 juni 2018

Van juni tot en met september van Nederlandse bodem: aardbeien! Deze populaire besvrucht (vijfde op de lijst van meest gegeten fruitsoorten in Nederland) is heerlijk op een beschuitje of een taart, maar ook los een ware traktatie. Aardbeien bevatten weinig calorieën, zitten boordevol vitamine C en zijn een bron van foliumzuur (vitamine B11) en kalium. Zodra je een doosje hebt gescoord is het een kwestie van dooreten. Niet dat dat een probleem is voor de meeste mensen, maar aardbeien zijn 1 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast, 1 dag op een koele plaats. Red je dat niet: vries ze dan in. Of verwerk ze in een van de volgende gerechten, hieronder hebben we namelijk de 10 lekkerste recepten met aardbeien voor je op een rij gezet.

Aardbeien: 10 lekkere, gezonde recepten

1. Havermoutkoekjes met aardbei – Martha Stewart

Het recept voor deze havermoutkoekjes met aardbei komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.

Havermoutkoekjes met aardbei - Gezond aan tafel - recept

2. Chocolade aardbei cakes – Voedzaam & Snel

Het recept voor deze chocolade aardbei cakes komt uit het boek Voedzaam & Snel van Jennifer & Sven. Ze bevatten weinig suiker, lekker veel vezels en zijn lactosevrij. Een voedzaam en verantwoord tussendoortje dus, dat bovendien ook nog eens heel lekker is!

Chocolade aardbei cakes - Gezond aan tafel - recept

3. Smoothie van aardbei, grapefruit en gember – Martha Stewart

Het recept voor deze smoothie van aardbei, grapefruit en gember komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart.

Smoothie van aardbei, grapefruit en gember - Gezond aan tafel - recept

4. Bananen aardbeien smoothie – Tim Noakes, Jonno Proudfoot, Bridget Surtees

Het recept voor deze bananen aardbeien smoothie komt uit het boek Super eten voor superkinderen van ‘Echt eten’-experts professor Tim Noakes en chef-kok Jonno Proudfoot met kinderdiëtiste Bridget Surtees.

Bananen aardbeien smoothie - Gezond aan tafel - recept

5. Suikervrije aardbeien ijsjes – Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward)

Zelf suikervrije aardbeien ijsjes maken? Dit recept komt uit het boek Deliciously Ella van Ella Woodward (bekend van haar blog www.deliciouslyella.com, met duizenden online volgers wereldwijd).

Suikervrije aardbeien ijsjes zelf maken - Gezond aan tafel - recept

6. Vlaflip met aardbeien – Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot

Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Vlaflip met aardbeien - Gezond aan tafel - recept

7. Aardbeien loaf – Gartine

Het recept voor deze aardbeien loaf komt uit het boek Vier seizoenen koken met Gartine van Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks (eigenaars van Gartine, het leukste lunchrestaurantje in Amsterdam).

8. Kokos parfait – Tara Stiles

Dit recept voor kokos parfait met aardbeien en blauwe bessen komt uit het Tara Stiles kookboek. Een heerlijke verwennerij om de dag mee te beginnen!

Kokos parfait - Gezond aan tafel - recept

9. Koude fruitsoep met zomerfruit – Marjolein Dubbers

Het recept voor deze koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie) komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas.

Koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers - Gezond aan tafel - recept

10. Omelet met rood fruit – Voedzaam & Snel

Start de dag goed met een heerlijk voedzaam ontbijtje. Bijvoorbeeld met deze omelet met rood fruit (aardbeien, bramen en bosbessen), uit het boek Gezond leven doe je zo! van Jennifer en Sven (bekend van het blog Voedzaam & Snel). Lekker op smaak gebracht met blaadjes munt!

Goed ontbijten - Tips - Gezond aan tafel

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!