Vlaflip met aardbeien

Vlaflip met aardbeien

Het recept voor deze vlaflip met aardbeien komt uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot.

Over dit recept in het boek: “Aardbeien zijn rijk aan antioxidanten die zenuwcellen zouden beschermen tegen infecties. Op die manier kunnen ze het verouderingsproces in het lichaam (en dus ook de hersenen) vertragen.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Notenvrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

  • 500 g aardbeienkwark
  • 500 ml vanillevla
  • 500 g gehalveerde aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 2 el suiker

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Pureer met een staafmixer de helft van de aardbeien met 2 eetlepels suiker
  • Schenk in vier glazen schaaltjes achtereenvolgens aardbeienkwark, halve aardbeien, vanillevla en de aardbeienpuree
  • Garneer de schaaltjes met 2 halve aardbeien

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 14.99
  • Praktische handleiding voor goede en gezellige maaltijden voor dementerenden
  • Geen wetenschappelijk onderzoek, wel een aanzet tot discussie
  • 25 heerlijke recepten