Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Lasagnerecepten: 6x smullen uit de beste kookboeken

Lasagne maken? Lasagnerecepten kom je nooit tekort. Want het is een perfect gerecht voor een drukke dag of als je bezoek hebt. Maak het van tevoren klaar en doe de ovenschaal in de oven zodra je thuiskomt, of als je drinken inschenkt voor je gasten (en er lekker relaxed bij gaat zitten). Wij hebben zes recepten voor je verzameld, uit de beste kookboeken. Vegetarisch, koolhydraatarm, van Jamie… Welke wordt het?

6 perfecte lasagnerecepten voor jou

1. Lasagnerecept: no carb

Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit gerecht bevat niet alleen minder calorieën dan een gewone lasagne, het is ook nog eens glutenvrij.

No carb lasagne - Gezond aan tafel - recept

2. Auberginelasagne

Het recept voor deze auberginelasagne komt uit het boek Paleo 2.0 van Evert Berkelaar. Met een topping van grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgistvlokken.

Auberginelasagne - recept - Gezond aan tafel

3. Vegetarische groentenlasagne

Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Vegetarische groentenlasagne - Gezond aan tafel - recept

4.  Met langzaam gegaarde florentijnse venkel, zoete prei en kazen

Dit lasagnerecept komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Bij deze briljante lasagne draait alles om het optimaal benutten van de geweldige zoete smaken van de venkel en prei!

Lasagne (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept

5. Vegetarische ovenschotel

Dit is het recept voor vegetarische lasagne van dé fit queen van Nederland Fajah Lourens. Het recept komt uit Fajahs boek Killerbody dieet. Het bevat 388,47 kcal, 23,07 g vet, 15,64 g koolhydraten en 27,85 g eiwit.

Vegetarische lasagne van Fajah Lourens (Killerbody dieet) - Gezond aan tafel - recept

6. Lasagne met savooiekool, champignons en kip

Het recept voor deze lasagne met savooiekool, champignons en kip komt uit het boek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver. Met kastanje- in plaats van gewone champignons, omdat ze buiten geteeld worden, wat betekent dat ze vitamine D uit het zonlicht hebben opgenomen.

Lasagne met savooiekool, champignons en kip van Jamie Oliver - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.