No carb lasagne

No carb lasagne

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 rode paprika’s
  • scheutje rode wijn
  • zout
  • peper
  • 2 courgettes
  • 200 g ricotta
  • 100 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 1 ei
  • 200 g mozzarella, in plakjes

Bereidingswijze

  • Verhit de oven op 200 °C.
  • Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 2 min. mee. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Snij de paprika’s in kleine stukjes en doe ze erbij. Voeg de wijn toe en laat 20 min. op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snij ondertussen de uiteinden van de courgettes. Schaaf in de lengte linten met een kaasschaaf of dunschiller. Bestrijk de linten met de rest van de olijfolie. Verhit een grillpan en bak de linten in 3 min. zacht met mooie grillstrepen. Keer ze halverwege. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de ricotta met de Parmezaanse kaas en het ei.
  • Verdeel een laagje gehaktsaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een laag courgettelinten op. Dek af met een laagje van het ricottamengsel en leg een paar plakjes mozzarella erop. Herhaal tot alles op is en eindig met mozzarella.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 15 min. of tot de mozzarella goed is gesmolten.

Tip

  • Tot en met stap 3 is dit recept hetzelfde als bolognesesaus. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor een volgende keer. Altijd handig om een paar porties bolognesesaus in de vriezer te hebben.
  • Je bord leeg moeten eten is ouderwets. Tegenwoordig leren we kinderen liever dat je moet stoppen met eten als je genoeg hebt gehad. Als je bang bent dat je kind te veel eet, kan je de regel toepassen dat een tweede portie altijd een halve moet zijn.
  • Soms helpt het om de 80/20-regel uit te leggen: 80% gezonde dingen en 20% ongezonde, zoals snoep of de snackbar.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze no carb lasagne, een magere variant met gehakt, courgette, ricotta en mozzarella, komt uit Het handige Super Family Kookboek van Toni Westenberg en Rinskje Koelewijn. Dit ‘gezinsproof’ kookboek bevat handige tips en lekkere recepten voor voor iedereen die aan het eind van de dag geen zin heeft om te koken, maar wel wil eten.

Dit gerecht bevat niet alleen minder calorieën dan een gewone lasagne, het is ook nog eens glutenvrij.

Inkijkexemplaar van



Het handige Super Family Kookboek

Nanja Toebak

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Culinaire flexibiliteit, snelheid en vooral gemak voor zelfs de grootse keuken-chaoot
  • Handige tips en lekkere recepten
  • Voor moderne gezinnen: eetweigeraars, pubers, flexitariërs, weekendkokers & aanschuivers
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔