5 / 5. 2

Slaapdossier: Jouw gids naar een goede nachtrust!

Wist je dat een kwart van de Nederlanders kampt met slaapproblemen, soms met maar drie uur slaap per nacht? In dit Slaapdossier vind je alles wat je nodig hebt voor een betere nachtrust. Van slaaptips tot het inrichten van een slaapvriendelijke kamer, wij helpen je aan die broodnodige zzz’s!

Slaap je slecht? Deze 12 regels helpen je aan een gezond slaapritme

Of je nu bruisend van energie door het leven gaat of je constant moe voelt, hangt ook sterk af van je slaap; een belangrijke factor die in de medische praktijk vaak over het hoofd wordt gezien. Het is zeker niet gezond om te leven volgens de beruchte uitspraak “Ik slaap wel als ik dood ben.” Chronisch slaaptekort kan leiden tot ernstig energieverlies. We raden je aan om eerst dit artikel met  12 regels om een gezond slaapritme te ontwikkelen te lezen. Zo krijg je de basis principes mee voor een gezond slaapritme.

Ook interessant:

Heb je de 12 basisregels voor een gezond slaapritme geprobeerd en sta je voor meer complexe uitdagingen om aan voldoende nachtrust te komen? Lees dan de volgende 4 artikelen met meer specifieke tips en tricks.

Recepten

Voeding kan invloed hebben op jouw slaapkwaliteit. Hieronder vind je 3 recepten voor een goede nachtrust. We raden aan om ze alledrie uit te proberen om te kijken wat voor jou helpt.

Boeken

Meer lezen over het creëren van een gezond slaappatroon? Hieronder hebben we een selectie voor je gemaakt van boeken die je slaappatroon significant kunnen helpen verbeteren:

 

Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ja ik wil gezonde recepten ontvangen ➔