Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

4.3 / 5. 3

Wereld’s gezondste thee : de voordelen van matcha poeder

Matcha thee, gemaakt van de felgroene poeder, wordt al duizenden jaren gedronken in Japan. Het is een echte traditie om in theeceremonies matcha thee te consumeren. Tegenwoordig zie je overal matcha, het is nu ook mogelijk om de japanse tradities in jouw eigen huis te halen. Maar wist je dat dit ook echt een daadwerkelijke superfood is? Ben jij benieuwd wat de gezondheidsvoordelen zijn van deze groene theesoort? Lees dan verder!

Het is gezonder dan koffie

Steeds meer mensen beginnen hun ochtend koffie in te ruilen voor matcha thee. De reden daarvoor is dat de thee jou energie geeft voor tot wel 4-6 uur geeft zonder bijwerkingen als rusteloosheid, hartkloppingen of de energie crash die je ervaart nadat de cafeïne is uitgewerkt. De combinatie van L-theanine en cafeïne aanwezig in matcha geeft jou een goede energie boost zonder de slechte bijwerkingen.

Matcha bevat veel vitamines , mineralen en antioxidanten

Matcha bevat veel voedingsstoffen die belangrijk zijn. Denk hierbij aan vitamine A, B1, B2, B3, C, zink, selenium en magnesium.  Verder bevat het veel antioxidanten, tot wel 137x meer dan gewone groene thee en 125x meer dan spinazie!

Bekijk hier de matcha thee collectie van jamhealth.

Matcha verbetert jouw focus 

L-theanine aanwezig in matcha helpt bij het produceren van alfa-golfen in de brein. Dit zet jou in een meer alerte gemoedstoestand. Deze gemoedstoestand krijg je ook bij het beoefenen van meditatie of yoga. In combinatie met cafeïne helpt het jouw focus en productiviteit.

Matcha helpt jou te ontspannen

L-theanine helpt jou ook bij het ontspannen. Je komt dus in een ontspannen maar heldere toestand. L-theanine helpt ook bij stress en angst. Een warme kop matcha thee drinken is dus niet alleen rustgevend moment, het bevat daadwerkelijk voedingsstoffen die jou helpen te ontspannen.

Matcha is goed voor jouw immuunsysteem

Matcha thee boost het immuunsysteem en helpt jouw lichaam beschermd te worden tegen virussen en bacteriën. De antioxidant catechines (EGCg) helpen jouw lichaam tegen verschillende virussen en bacteriën te vechten. Het verhindert de groei van ziekteverwekkende micro-organismen.

Bekijk hier de premium matcha thee van JamHealth.

Het is goed voor de gezondheid van jouw mond

90% van de oorzaken van slechte adem komt door bacteriën in de mond. Deze bacteriën zetten zwavel bevattende aminozuren om in stinkende zwavel componenten. Matcha thee reduceert de concentratie van deze componenten meer dan kauwgom, pepermuntjes en andere voedsel. Het helpt ook plakvorming te verminderen. Koffie daarentegen is heel zuur en slecht voor jouw mond. nog een reden om koffie te vervangen!

Het is makkelijk te maken en ook nog eens lekker!

Matcha thee is heel makkelijk te maken. Je hebt enkel matcha poeder , een matcha klopper en heet water nodig. Gebruik jouw creativiteit! Met de poeder kan je ook recepten maken als : Matcha latte iced, matcha cake en nog veel meer. Gezond en lekker!

Lees meer over voeding: