Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

Snelle ontbijt recepten: gezond eten binnen 15 minuten

Is jouw ontbijtritueel in een slop geraakt? Altijd maar weer diezelfde boterham met kaas, yoghurt met muesli en fruit, kwart met noten of [vul jouw ontbijt in]? Wij hebben hieronder 3 snelle ontbijt recepten voor je verzameld die binnen 15 minuten op tafel staan en ook nog eens gezond zijn. Zit jouw recept er niet tussen? Op onze website vind je meer recepten voor snelle, gezonde ontbijtjes. Time for a change!

1. Eieren met geitenkaas uit de oven

De bereiding van deze heerlijke eieren met geitenkaas uit de oven duurt hooguit 2 minuten en tijdens de oventijd spring je gewoon onder de douche :-). Uit het boek I love health van Daisy Oppelaar.

Eieren met geitenkaas uit de oven - Gezond aan tafel - recept

2. American pancakes

Heerlijke, dikke, American pancakes. Prachtig om te zien, fluffy en vegan. Hier het perfecte recept met het geheime ingrediënt! Uit het boek Easy vegan van Sanne van Rooij.

American pancakes - Gezond aan tafel - recept

3. Smoothie van amandelmelk en avocado (caloriearm)

Het recept voor deze smoothie van amandelmelk en avocado (caloriearm) komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. De amandelmelk en avocado leveren je enkele gezonde vetten als brandstof, maar doe er gerust een schep van je favoriete eiwit bij als extra oppepper.

Smoothie van amandelmelk en avocado (caloriearm) - Gezond aan tafel - recept

Klik hier voor meer tips.