Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
American pancakes

American pancakes

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 400 g (glutenvrij) meel
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 240 ml amandelmelk
  • 2 el plantaardige olie
  • snuf zout
  • 1 tl appelciderazijn
  • 2 tl baking soda
  • 2 el bakolie
  • Topping
  • aardbeien
  • banaan
  • 2 el ahornsiroop

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten, behalve de appelciderazijn en baking soda, in een grote kom en roer door elkaar. Schep een theelepel baking soda op het beslag, gevolgd door de appelciderazijn. Het gaat bubbelen, niet schrikken, dit hoort! Roer daarna door de rest van het beslag.
  • Verwarm de bakolie in de pan en schep twee eetlepels beslag in de pan. Bak twee minuten en draai daarna om, bak nog 1 minuut aan de andere kant. Herhaal tot het beslag op is. Stapel de pannenkoeken op en versier met banaan en aardbei.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Sojavrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze american pancakes komt uit het boek Easy vegan van vegan foodblogger Sanne van Rooij, van het Instagram-account Living the Green Life.

Ze schrijft erover in haar boek: “Je kent ze vast wel, die heerlijke, dikke, American pancakes. Prachtig om te zien maar ik had geen idee hoe ik ze zo fluffy (en vegan) kon krijgen. Vorig jaar heb ik ze gegeten in New York en meteen naar het geheime ingrediënt gevraagd. Wat blijkt? Het is een mix van baking soda en appelciderazijn. Vanaf nu allemaal aan de American pancakes dus!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Easy vegan

Sanne van Rooij

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Altijd heerlijk en healthy eten met een plantbased lifestyle
  • Voor iedereen die altijd of wel eens vegan wil eten
  • 24/7 recepten (van ontbijt tot diner en snelle snacks) en slimme on-the-go tips
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔