Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spinaziehapje (babyhapje)

Spinaziehapje (babyhapje)

2.8 / 5. 12

Ingrediënten

  • 100 g verse spinazie

Bereidingswijze

  • Was de spinazie goed en verwijder de steeltjes. Doe de spinazie met 1 eetlepel water in een pan en kook op laag vuur afgedekt ongeveer 3 minuten, tot de spinazie is geslonken. Haal de pan dan van het vuur en pureer de spinazie tot een gladde puree. Voeg wat gekookt water toe om een gladde substantie te krijgen. Je kunt de spinazie ook stomen en vervolgens het stoomwater gebruiken voor het pureren. Zo heb je minder vitamineverlies en een betere smaak.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor dit spinaziehapje komt uit het boek Eibertje kiest babyvoeding van Eibertje van Halteren. Het is geschikt voor baby’s van 5 maanden en ouder.

Het is handig om een ijsblokjesvorm te gebruiken om hapjes in te vriezen en te portioneren. Twee ijsblokjes is ongeveer genoeg voor één oefenhapje. Spinazie is een nitraatrijke groente. Lees hier meer over in het boek en besluit dan of je al spinazie aan je kindje wilt geven.

 

Bekijk ook deze gezonde babyhapjes:

 

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van