Gepofte amarant
- 4
- 10 minuten
- Anne Marie Reuzenaar
- Tussendoortje
- Snel-klaar
Ingrediënten
- 250 g amarant
Bereidingswijze
- Pof de amarant in kleine porties zonder olie in een diepe pan. Blijf (met een pollepel) roeren.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze gepofte amarant komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Amarant krijgt door het te poffen een nootachtige smaak. Het poffen van amarant gaat net als het maken van popcorn, maar omdat de korreltjes kleiner zijn, verbranden ze wel sneller. Doe geen deksel op de pan en houd de korreltjes goed in beweging.”
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
- Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
- Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij