Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Courgettetaart met avocado-limoencrème

Courgettetaart met avocado-limoencrème

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de walnoten) in een keukenmachine tot een glad beslag. Hak de walnoten in grove stukken en roer deze als laatste door het beslag.
  • Schenk het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak nu de avocado-limoencrème. Schil de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees fijn in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Roer goed door en laat opstijven in de koelkast. Roer tussendoor nog een paar keer zodat er een gelijkmatige crème ontstaat.
  • Laat de taart even afkoelen wanneer deze uit de oven komt en bestrijk deze dan met de crème.
  • Versier de taart met wat pistachenoten.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het boek en de auteur

Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk is. Dat is nog eens leuk feest vieren!”

Masterclass Nanneke Schreurs

Nanneke Schreurs zal op 13 juni een Masterclass geven over het optimaliseren van je vetverbranding. Wil jij ook afvallen zonder te diëten? Wil je meer energie ervaren, beter slapen en je gezonder voelen? Heb je specifieke vragen over jouw verbranding? Dan is deze masterclass iets voor jou! Meld je nu gratis aan.

Optimaliseer je vetverbranding: Kijk nu de Masterclass terug!

 

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van