Het recept voor deze courgettetaart met avocado limoencrème komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.

Over dit recept in het boek: “Een echt feestelijke taart waarmee je menig gast zult verrassen als ze horen dat deze glutenvrij, lactosevrij, helemaal plantaardig en als bonus ook nog eens proteïnerijk is. Dat is nog eens leuk feest vieren!”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de walnoten) in een keukenmachine tot een glad beslag. Hak de walnoten in grove stukken en roer deze als laatste door het beslag.
  • Schenk het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak nu de avocado-limoencrème. Schil de avocado en verwijder de pit. Prak het vruchtvlees fijn in een kom en voeg de overige ingrediënten toe. Roer goed door en laat opstijven in de koelkast. Roer tussendoor nog een paar keer zodat er een gelijkmatige crème ontstaat.
  • Laat de taart even afkoelen wanneer deze uit de oven komt en bestrijk deze dan met de crème.
  • Versier de taart met wat pistachenoten.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Hoe krijg je met een actieve levensstijl voldoende plantaardige voedingsstoffen binnen?
  • Voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt
  • 75 recepten, inclusief informatie of er voldoende eiwitten in het recept zitten