Gerookte makreel met avocado en citroen

Gerookte makreel met avocado en citroen

3.1 / 5. 8

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breek de makreel in stukken op een bord. Snijd de avocado in plakken en drapeer deze over de vis.
  • Knijp de citroen uit over het geheel. Maal er flink wat zwarte peper over en voeg een snufje zeezout toe. Maak het gerecht af met een flinke scheut olijfolie.
  • Wil je nog wat extra’s toevoegen, doe er dan een gekookt ei bij, gesnipperde lente-ui of zelfs een handje rucola.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze gerookte makreel met avocado en citroen komt uit het boek Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk van professor Tim Noakes, voedingsdeskundige Sally-Ann Creed en chef-kok Jonno Proudfoot. Over ontbijten in het boek: “Zorg dat je elke ochtend goed ontbijt, met genoeg vet en eiwit. Twee eieren met een paar plakken goede bacon of ontbijtspek zijn zo gebakken. Dat is een heel goed begin van de dag, en daarna hoef je urenlang niets meer. De beste manier om te kijken hoe gezond je bent, is nagaan hoe lang het duurt voor je na je ontbijt behoefte aan eten krijgt. Als je ontbijt juist is, kun je het daar tot het begin van de middag mee doen.”

Dit is meer een boodschappenlijstje dan een recept. Als je alles in huis hebt, ben je snel klaar.

Inkijkexemplaar van



Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk (De Real Meal Revolutie)

Jonno Proudfoot

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij
  • Van een professor, chef-kok en voedingsdeskundige
  • Recepten, wetenschap, uitleg en tips
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔