Geitenyoghurt met bosvruchten en moerbeien

Geitenyoghurt met bosvruchten en moerbeien

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 300 g bosvruchten: bosbessen, aardbeien, bramen, frambozen (vers of diepvries)
  • 500 ml geiten- of schapenyoghurt
  • stevia of lucumapoeder naar smaak
  • handje moerbeien

Bereidingswijze havermoutpap

  • Was de verse bosvruchten of laat de diepvriesvruchten ontdooien en verdeel ze over vier schaaltjes.
  • Roer er de geitenyoghurt door en breng op smaak met stevia of lucumapoeder. Bestrooi met wat moerbeien.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor geitenyoghurt met bosvruchten en moerbeien komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Over ontbijten schrijft ze: “Vind je het lastig om wat vroeger op te staan om een gezond en voedzaam ontbijt klaar te maken? Ik kan je vertellen dat die pakweg tien minuten eerder opstaan jou en je kind veel opleveren, namelijk: lekker veel energie, een helder hoofd en ook nog eens een goed humeur. Verder zul je na een goed ontbijt ook minder snel (lekkere) trek krijgen. Alles bij elkaar is dat dus best de moeite van het vroege opstaan waard.”

En over lucumapoeder: “De lucumaboom groeit in het Andesgebergte. Lucuma, de vrucht van deze boom, is zeer rijk aan aminozuren, vezels en antioxidanten. Bètacaroteen, B-vitaminen, ijzer, kalium, calcium en fosfor zijn rijkelijk aanwezig. Lucumapoeder is een gezonde suikervervanger met een lage glykemische index. Het heeft een vanille-karamelachtige smaak. Gebruik het in yoghurt, smoothies, ijs en andere toetjes.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van