Zalm uit de oven met chilisaus + limoen

Zalm uit de oven met chilisaus + limoen

2.5 / 5. 2

Ingrediënten

  • de rasp van 1/2 biologische limoen
  • 1,5 el versgeperst limoensap
  • 1,5 tl Lee’s srirachasaus (zie boek)
  • 1 el ahornsiroop van goede kwaliteit
  • grof zeezout
  • 500-600 g zalmfilet zonder huid
  • 2 el grof gehakte koriander

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Klop de rasp en het sap van de limoen, Lee’s srirachasaus en de ahornsiroop door elkaar, samen met een snuf zout.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier, leg de zalm erop en giet het mengsel erover. Bak tot de zalm zo gaar is als je hem wilt hem hebben. Ik vind het lekker als hij net gaar is en bijna uit elkaar valt; dit vergt ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte.
  • Serveer met koriander.

Het recept voor deze zalm uit de oven met chilisaus + limoen komt uit het boek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Dit is een van mijn noodgerechten voor als ik niets anders kan bedenken. Het is heerlijk op Lee’s Vietnamese salade en een volwassen aanvulling op Rijstmix (zie recept in het boek). Het is ook erg lekker als je er niet alleen koriander op doet maar ook fijngehakte ingelegde gember.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van