Gemberthee

Gemberthee

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1,2 l mineraalwater
  • 1 cm gemberwortel

Bereidingswijze

  • Breng het mineraalwater aan de kook en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken. Schil intussen de gemberwortel en rasp hem.
  • Giet het water over in een goede thermoskan en voeg er een mespunt (of naar smaak) vers geraspte gemberwortel aan toe. Laat trekken en neem er gedurende de dag steeds kleine, hete slokjes van.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Natuurlijk! Het heden ik kookboek

Anne Marie Reuzenaar

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
  • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
  • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔