Het ‘recept’ voor deze gemberthee komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in het boek: “Door het drinken van deze thee worden de darmen, nieren en huid gestimuleerd om afvalstoffen af te voeren.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 1,2 l mineraalwater
  • 1 cm gemberwortel

Bereidingswijze

  • Breng het mineraalwater aan de kook en laat het gedurende 20 minuten zachtjes koken. Schil intussen de gemberwortel en rasp hem.
  • Giet het water over in een goede thermoskan en voeg er een mespunt (of naar smaak) vers geraspte gemberwortel aan toe. Laat trekken en neem er gedurende de dag steeds kleine, hete slokjes van.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99
  • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
  • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
  • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij