Geroosterde pastinaak met citroentijm
- 4
- 10 minuten + 35 minuten in de oven
- Anne Marie Reuzenaar
- Bijgerecht
- Ovengerechten
Ingrediënten geroosterde pastinaak met citroentijm
- 600 g pastinaak
- 400 g zoete aardappels
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- flinke scheut olijfolie
- de blaadjes van 6 takjes citroentijm
- versgemalen peper
- 1/2 el citroensap
- versgemalen zeezout
- de blaadjes van 2 takjes tijm
Verder nodig
Bereidingswijze geroosterde pastinaak met citroentijm
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de pastinaak en snijd in grove langwerpige stukken (4×2 cm). Was de zoete aardappels en snijd ze (ongeschild) in niet te grote langwerpige stukken. Pel de uien en knoflook en snijd ze in grove stukken. Doe de pastinaak in een schaal en hussel er wat olijfolie door.
- Doe pastinaak, zoete aardappel, ui, knoflook en citroentijm in een grote braadslee en schep er een flinke scheut olijfolie door. Zorg dat alle groente rondom in aanraking zijn geweest met de olie. Bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper. Plaats de braadslee in de oven laat de groenten in ongeveer 35 minuten gaar en bruin worden. Schep af en toe om.
- Haal de braadslee uit de oven en controleer of de groenten gaar zijn. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met versgemalen zeezout. Garneer met de blaadjes tijm.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Inkijkexemplaar van
Dit artikel is gebaseerd op dit boek
- Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
- Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
- Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij