Het recept voor deze geroosterde pastinaak met citroentijm komt uit het boek Natuurlijk! Het heden ik kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het heden ik kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
    • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
    • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten geroosterde pastinaak met citroentijm

  • 600 g pastinaak
  • 400 g zoete aardappels
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • de blaadjes van 6 takjes citroentijm
  • versgemalen peper
  • 1/2 el citroensap
  • versgemalen zeezout
  • de blaadjes van 2 takjes tijm

Verder nodig

Bereidingswijze geroosterde pastinaak met citroentijm

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de pastinaak en snijd in grove langwerpige stukken (4×2 cm). Was de zoete aardappels en snijd ze (ongeschild) in niet te grote langwerpige stukken. Pel de uien en knoflook en snijd ze in grove stukken. Doe de pastinaak in een schaal en hussel er wat olijfolie door.
  • Doe pastinaak, zoete aardappel, ui, knoflook en citroentijm in een grote braadslee en schep er een flinke scheut olijfolie door. Zorg dat alle groente rondom in aanraking zijn geweest met de olie. Bestrooi naar smaak met versgemalen zwarte peper. Plaats de braadslee in de oven laat de groenten in ongeveer 35 minuten gaar en bruin worden. Schep af en toe om.
  • Haal de braadslee uit de oven en controleer of de groenten gaar zijn. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met versgemalen zeezout. Garneer met de blaadjes tijm.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het heden ik kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
    • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
    • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het heden ik kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Uitleg en kookinspiratie voor mensen met candida, hypoglykemie of voedselallergieën
  • Gezond, maar vooral ook heel lekker en toegankelijk eten voor iedereen
  • Recepten zonder pakjes en zakjes, zonder suiker en vrijwel geheel koemelk- en glutenvrij
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay