Gezond aan tafel logo
  • 4
  • voorbereiding: 20 min., kooktijd: 10 min.
  • Jean-Francois Mallet
  • Voorgerecht

Het recept voor deze venusschelpen met avocado komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de venusschelpen in een bodempje water op hoog vuur tot ze opengaan. Stort ze in een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Roer de in blokjes gesneden avocado’s om met het sap van de uitgeperste citroenen, de olijfolie, de gehakte dille en 150 ml van het kook vocht.
  • Leg de venusschelpen, zonder de bovenste klep, in diepe borden en verdeel het avocado mengsel erover. Serveer dit gerecht lauw of koud.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

    Ook gezonder eten?

    Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

    Inkijkexemplaar van



    Direct bestellen ➔
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay