Venusschelpen met avocado

Venusschelpen met avocado

  • 4
  • voorbereiding: 20 min., kooktijd: 10 min.
  • Jean-Francois Mallet
  • Voorgerecht

Het recept voor deze venusschelpen met avocado komt uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de venusschelpen in een bodempje water op hoog vuur tot ze opengaan. Stort ze in een vergiet en vang het kookvocht op.
  • Roer de in blokjes gesneden avocado’s om met het sap van de uitgeperste citroenen, de olijfolie, de gehakte dille en 150 ml van het kook vocht.
  • Leg de venusschelpen, zonder de bovenste klep, in diepe borden en verdeel het avocado mengsel erover. Serveer dit gerecht lauw of koud.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25.99
  • Met dit boek kan iedereen kan iedereen koken!
  • Per maaltijd maximaal 4 stappen, maximaal 5 ingrediënten, duidelijke foto’s en (bijna) geen afwas
  • 185 recepten (van vlees tot vegetarisch en van pasta tot glutenvrij)