Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti

Tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti

0 / 5. 0

Ingrediënten tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti

  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 rood pepertje, fijngehakt (als je de soep minder pittig wilt hebben, verwijder je de zaadlijsten)
  • 1 tomaat, kern verwijderd, in blokjes
  • 500 ml visbouillon
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • rasp van ¼ limoen
  • 2 cm laos, geschild
  • 100 g rauwe grote garnalen, gepeld
  • 1 teen knoflook, grof gehakt
  • 1 cm gember, geschild en fijngehakt
  • 100 g spitskool, in reepjes
  • 100 g oesterzwammen, grof gehakt
  • 1 el limoensap
  • 10 g gedroogde zeespaghetti, in stukken van max. 5 cm
  • 2 takjes koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, in partjes
  • olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit de sjalot en rode peper 2 minuten, tot ze zacht maar niet verkleurd zijn. Voeg de tomaat toe, en bak 1 minuut mee. Doe dan de bouillon, het citroengras, limoenrasp en de laos erbij. Zet het vuur laag en laat de sambal zo’n 10 minuten sudderen.
  • Verhit wat olie in een wok en roerbak de garnalen en knoflook 3 minuten. Voeg halverwege de gember toe. Voeg dan de spitskool en oesterzwammen toe, en roerbak 1 minuut mee. Doe dit alles samen met het limoensap en de sambal bij de soep. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en frituur de zeespaghetti 1-2 minuten op hoog vuur. Laat vervolgens kort uitlekken op keukenpapier. Giet de soep in kommen en maak af met fijngehakte koriander. Voeg pas vlak voor het serveren de zeespaghetti toe, anders wordt die slap.
  • Serveer met partjes limoen en de sambal.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze tom yum goong met gefrituurde zeespaghetti komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van