Tartaar van sardine met tomatencarpaccio

Tartaar van sardine met tomatencarpaccio

3 / 5. 1

Ingrediënten

  • 2 blikjes sardines in olijfolie van 120 g, uitgelekt
  • 2 el zoute kappertjes, fijngehakt en in water ontzout
  • 3 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 3 el zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
  • 1 bos basilicum
  • 2 rode trostomaten, in plakjes gesneden
  • 2 oranje tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 gele tomaten, in plakjes gesneden
  • 2 groene tomaten, in plakjes gesneden
  • 50 g zachte geitenkaas
  • olijfolie van goede kwaliteit
  • witte peper uit de molen
  • zeezout

Verder nodig

  • Ring

Bereidingswijze tartaar van sardine met tomatencarpaccio

  • Prak met een vork de sardines fijn en meng deze met de kappertjes, zongedroogde tomaten, olijven en wat fijngesneden blaadjes basilicum tot een tartaar.
  • Schik de sardinetartaar met een ring in het midden van een groot bord.
  • Leg de tomatenplakjes rondom de tartaar.
  • Verdeel de geitenkaas en wat basilicum over de tomaten.
  • Schenk wat olijfolie over de tomaten.
  • Breng het gerecht verder op smaak met witte peper en zeezout.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze tartaar van sardine met tomatencarpaccio komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over sardines schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Sardines komen in vele soorten en maten aan land. De visjes worden in koude loodsen en fabrieken door vaardige handen of machines gesorteerd. De meest gelijke maten gaan bij elkaar het blikje in. De grotere sardines die na onthoofding niet in de kleine blikjes passen, worden in stukken gesneden en als filets aangeboden. Echt klein spul gaat onder meer in smeerseltjes en visvoer.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van