• 4 (12 springrolls)
  • 30 minuten
  • Bart van Olphen
  • Voorgerecht

Het recept voor deze springroll mosselen komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het Zeeuwse Mossel Kookboek

    Bart van Olphen

    • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
    • 40 echte mosselrecepten
    • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij? >

Ingrediënten

  • NUOC CHAM-DIPSAUS
  • sap van 3 limoenen
  • 4 el vissaus
  • 40 g suiker
  • 1 el warm water
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • SPRINGROLLS
  • 150 g glasnoedels
  • 12 gedroogde rijstvellen
  • 12 little gem-bladeren, gewassen
  • ¼ komkommer, zaadlijsten verwijderd, in dunne reepjes gesneden
  • ¼ wortel, in dunne reepjes gesneden
  • ¼ rettich, in dunne reepjes gesneden
  • 2 bosuien, in dunne reepjes (alleen de steel en onderkant eraf gesneden)
  • 50 g taugé
  • 250 g gekookt mosselvlees (zie boek)
  • handvol gehakte koriander
  • handvol gehakt Thais basilicum
  • 1 limoen, in partjes

Bereidingswijze

  • Meng voor de dipsaus alle ingrediënten in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Zet apart.
  • Kook de noedels in ruim water met wat zout volgens de instructies op de verpakking. Stort de noedels in een zeef en spoel ze af onder de koude kraan, zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Meng nu de noedels met een eetlepel van de dipsaus, zodat ze al iets op smaak zijn gebracht.
  • Maak nu de springrolls. Doop de rijstvellen één voor één een paar seconden in warm water, zodat ze zacht worden. Leg op elk vel een paar reepjes komkommer, wortel, rettich, bosui, noedels en wat taugé. Beleg dit met de mosselen en de verse kruiden. Vouw de randen strak over de vulling en rol ze vervolgens tot een pakketje. Snijd ze eventueel doormidden voordat je ze serveert.
  • Serveer de springrolls met de dipsaus en de partjes limoen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het Zeeuwse Mossel Kookboek

    Bart van Olphen

    • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
    • 40 echte mosselrecepten
    • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het Zeeuwse Mossel Kookboek

Bart van Olphen

  • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
  • 40 echte mosselrecepten
  • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay