Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps

Sint-jakobsschelpen met sugarsnaps

0 / 5. 0

Ingrediënten sint-jakobsschelpen met sugarsnaps

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur; wacht tot de olie heet is maar nog niet walmt.
  • Dep de sint-jakobsschelpen droog en bestrooi ze rijkelijk met zout en naar smaak wat peper. Leg ze langs de rand in de hete pan en onthoud welke je er het eerst in legt. Bak er niet te veel tegelijk.
  • Beweeg de sint-jakobsschelpen niet tot je ze omkeert. Omdat ze verschillen qua dikte, en de temperatuur ook per pan varieert, is het moeilijk om een exacte baktijd aan te geven. Na 1-2 minuten bakken per kant hebben ze een goudkleurig korstje aan de buitenkant en zijn ze nog mooi glazig in het midden. Eigenlijk kun je het best een paar extra sint-jakobsschelpen kopen en deze gebruiken om te controleren of ze gaar zijn.
  • Doe zodra je de sint-jakobsschelpen hebt omgekeerd de sugarsnaps in de pan met kokend water en kook ze ongeveer 1 minuut. Giet ze af en schep er een beetje olijfolie en zout door.
  • Schik de sint-jakobsschelpen op warme borden, verdeel de sugarsnaps erover, knijp er een beetje citroensap over en serveer direct.

Het recept voor deze sint-jakobsschelpen met sugarsnaps komt uit het boek Fast, fresh and unbelievably delicious van voedingsjournalist, voedingscriticus, receptschrijver en televisiepersoonlijkheid (MasterChef Australia) Matt Preston.

Over dit recept schrijft hij: “Marco Pierre White [Britse topkok, red.] vertelde me dat er maar weinig gerechten zo elegant zijn als sugarsnaps met perfect gebakken sint-jakobsschelpen. Maak dit gerecht en kijk maar eens of hij gelijk heeft.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van