Mosseltartaar
- 4
- 15 minuten
- Bart van Olphen
- Voorgerecht
- Snel-klaar
Ingrediënten
- 300 ml wittewijnazijn
- 4 el suiker
- 1 komkommer, in lange repen zonder zaadlijsten
- 300 g gekookt mosselvlees (zie boek)
- 3 eieren, hardgekookt en fijngehakt
- 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt
- 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngesneden
- 3 augurken, fijngesneden
- 2 el mayonaise
- 4 takjes kervel (als garnering)
- zout
- peper
Verder nodig
Bereidingswijze
- Verwarm in een steelpan de wittewijnazijn met de suiker en roer goed tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Doe de komkommer in een schone pot. Schenk het azijn-suikermengsel erbij tot de groente onderstaat. Laat die minimaal 1 uur, maar liefst een volle dag staan.
- Snijd de gekookte mosselen in kleine stukken, maar niet te fijn.
- Meng het ei met de peterselie, het bieslook, de sjalot, de augurk en de mayonaise en voeg daarna het mosselvlees toe. Meng voorzichtig, zodat het mosselvlees niet te fijn wordt. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
- Verdeel de komkommerrepen over de borden en verdeel daarover de tartaar. Gebruik eventueel een keukenring om een mooie vorm te krijgen. Garneer de tartaar met een takje kervel.
- Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze mosseltartaar komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Lekker met een groene salade met mosterddressing en fijngesneden bieslook.