Het recept voor deze kwal met witte kimchi komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid.
Hij schrijft erover: “Het Nordic Food Lab experimenteerde aanvankelijk vooral met Koreaanse gedroogde kwal. Maar lopend langs het strand en proevend van de verschillende soorten werden zij steeds enthousiaster over verse kwal. Weliswaar zou de zilte smaak wat minder kunnen en moest de kwal een iets steviger bite krijgen om hem beter tot zijn recht laten komen, maar verse rauwe kwal bleek een culinaire vondst. In dit recept zien we Koreaanse invloeden, zoals het gebruik van kimchi (het vocht van gepekelde kool). De dun gesneden radijs en meiraap geven een extra bite en bootsen op het bord de ogen van de kwal na. Het resultaat is een heerlijk voorgerecht, dat niet zou misstaan in de betere restaurants van over de hele wereld. Door fijngehakt ijs toe te voegen zou je dit gerecht zelfs als een bijzondere cocktail kunnen serveren. Of neem de ingrediënten eens mee als je een dagje naar het strand gaat, en verras je gasten met iets unieks.”
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Lars Charas
Onze veilige betaalmethoden: