Couscous salade met tonijn en kruiden

Couscous salade met tonijn en kruiden

Het recept voor deze heerlijke couscous salade met tonijn en kruiden komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Over tonijn schrijft hij onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder plekken in zijn voortbestaan bedreigd en dolfijnen houden zich niet in de buurt van deze vis op. Ook de albacore, de witte tonijn, in Spanje bekend als bonito del norte, kan – mits afkomstig van een duurzaam werkende visserij – een verstandige keuze zijn. De overige tonijnsoorten staan er niet geweldig voor. Zo weren de meeste supermarkten blikjes met geelvintonijn en is de beroemde blauwvintonijn zo sterk in zijn voortbestaan bedreigd, dat de tonijnliefhebber er maar beter van af kan blijven. In Nederland is de kans steeds groter dat je met skipjack of albacore naar buiten stapt, want steeds meer supermarkten weren blikjes met andere tonijnsoorten. Staat het blauwe keurmerk van de msc op het blikje, dan zit je geramd.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie

Ingrediënten

  • 250 gram couscous
  • kippenbouillon
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • witte peper uit de molen
  • 1 flinke puntpaprika, in stukjes gesneden
  • 3 blikjes witte (Albacore) tonijn in olijfolie (uitlekgewicht 100 g per blikje)
  • 1 flinke rode ui, in ringen gesneden
  • paar takjes dille
  • paar takjes basilicum
  • paar takjes platte peterselie
  • bieslook, in lange stukjes gesneden

Bereidingswijze couscous salade met tonijn

  • Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik kippenbouillon in plaats van water.
  • Laat de couscous afkoelen. Werk de couscous los met een vork.
  • Breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Schep de paprika door de couscous.
  • Verdeel de couscous over vier bordjes of een flinke schaal.
  • Verdeel de tonijn over de couscous.
  • Garneer de couscous met de rode ui, blaadjes dille, basilicum, peterselie en stukjes bieslook.
  • Sprenkel wat olijfolie over de salade.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Vis uit blik

    Bart van Olphen

    • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
    • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
    • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Vis uit blik

Bart van Olphen

  • Lekker eten met duurzaam ingeblikte vis
  • Verrassend lekkere en lekker eenvoudige recepten met tonijn, zalm, krab, makreel, garnalen, mosselen en sardines uit blik
  • Van saus en soep tot sandwich of stevig gerecht: oneindig veel inspiratie
18,50
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld