Bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

Bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten bruschetta met burrata (Jamie Oliver)

  • 4 stronkjes wit- of roodlof
  • 1 stronk bleekselderij
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • 4 sinaasappels
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 teen knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 200 g burrata
  • 2 takjes bladpeterselie
  • naar keuze: ½-1 verse rode chilipeper

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de stronkjes lof in de lengte.
  • Maak de bleekselderij schoon, snijd de stelen op 10 cm van de onderkant af en bewaar de rest voor een andere keer. Houd de binnenste gele blaadjes apart. Schil met een dunschiller de onderkant van de stronk en de draadjes van de stelen en snijd hem vervolgens in de lengte in 1 cm dikke reepjes. Leg de lof en bleekselderij in een braadslede. Strooi de afgeriste rozemarijnnaaldjes over de groenten. Sprenkel er een beetje olijfolie over, bestrooi met zeezout en zwarte peper, hussel de groenten door elkaar en bak ze 25 minuten in de oven.
  • Haal de slede uit de oven en zet hem op hoog vuur. Knijp de sinaasappels erboven uit, sprenkel de honing en azijn erover, voeg een scheut water toe en breng aan de kook. Roer goed en zet de slede nog 10 minuten in de oven, tot het vocht ingekookt en sticky is.
  • Rooster de sneetjes brood. Snijd de teen knoflook doormidden, wrijf de sneetjes brood met de snijkant in en leg ze op de borden. Besprenkel met een beetje extra vergine olijfolie. Trek de burrata in stukjes en verdeel die erover. Schep de geroosterde witlof en bleekselderij op een hoopje op de sneetjes brood en besprenkel met de intens smakende dressing. Pluk de peterselieblaadjes en strooi ze samen met de apart gehouden gele selderijblaadjes over de bruschetta. Maak voor het serveren naar wens af met een paar dunne ringetjes rode peper.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze bruschetta met burrata en zoetzure, geroosterde witlof en selderijharten komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Een bruschetta (of Italiaanse open sandwich), als voorgerecht, antipasto of tussendoortje, is de perfecte manier om van seizoensgroenten te genieten wanneer die op hun best zijn. Ik vind het van een portie lef getuigen om gewoon een goed ingrediënt op een broodje als voorgerecht te serveren – wat een fantastische traditie!”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Jamie kookt Italië

Jamie Oliver

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen
  • Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd
  • Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔