Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Ansjovis met lamsoor

Ansjovis met lamsoor

0 / 5. 0

Ingrediënten ansjovis met lamsoor

  • 4 el geklaarde boter (zie boek)
  • 350 g verse ansjovis, koppen verwijderd, schoongemaakt (vraag je visboer)
  • 40 g bloem
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 el boter
  • 1 tl pastis
  • 50 g lamsoor
  • ¼ bosje peterselie, blaadjes geplukt en fijngehakt
  • rasp van ½ citroen
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

  • Verhit de geklaarde boter in een koekenpan op hoog vuur. Haal de ansjovissen door de bloem vermengd met wat zout en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin in de boter.
  • Voeg 1 minuut voordat de vis klaar is de knoflook toe en bak mee tot de plakjes mooi goudbruin zijn geworden. Schep de vis en knoflook uit de pan en zet apart.
  • Neem een schone koekenpan en laat de boter op middelhoog vuur bruisen. Blus af met de pastis en voeg dan de lamsoor en peterselie toe. Bak ze 1-2 minuten mee.
  • Meng de ansjovis en knoflook met de lamsoor en peterselie en serveer op een bord.
  • Garneer met citroenrasp en breng verder op smaak met zout en peper.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze ansjovis met lamsoor komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van