Verhit de geklaarde boter in een koekenpan op hoog vuur. Haal de ansjovissen door de bloem vermengd met wat zout en bak ze in 2-3 minuten per kant goudbruin in de boter.
Voeg 1 minuut voordat de vis klaar is de knoflook toe en bak mee tot de plakjes mooi goudbruin zijn geworden. Schep de vis en knoflook uit de pan en zet apart.
Neem een schone koekenpan en laat de boter op middelhoog vuur bruisen. Blus af met de pastis en voeg dan de lamsoor en peterselie toe. Bak ze 1-2 minuten mee.
Meng de ansjovis en knoflook met de lamsoor en peterselie en serveer op een bord.
Garneer met citroenrasp en breng verder op smaak met zout en peper.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Zo ziet dit recept eruit in het boek
Dit recept komt uit dit boek
Koken met zeewier en zilte groente
Toine Wilke
Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
Gezond, duurzaam en heerlijk
Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt
Ook gezonder eten?
Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!
Inkijkexemplaar van
Dit recept komt uit dit boek
Koken met zeewier en zilte groente
Toine Wilke
Ontdek hoe je op een simpele manier je maaltijd kunt opleuken met zeewier en zilte groenten
Gezond, duurzaam en heerlijk
Met basisinformatie over aankoop, bereiding, bewaartips en andere seacrets, zodat je thuis snel aan de slag kunt