Yoghurt mascarpone taart met pistachenoten

Yoghurt mascarpone taart met pistachenoten

Het recept voor deze yoghurt mascarpone taart met pistachenoten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Maak de speltbiscuit fijn in een keukenmachine of door op het dichte pak met een deegroller te slaan. Smelt de boter en kneed de kruimels er goed door. Vet de springvorm goed in (ook de zijkanten) en bekleed met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met een vochtige lepel goed aan. Zet de bodem koel weg.
  • Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap. Los de rijststroop erin op. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Neem de pan van het vuur.
  • Klop de mascarpone en de yoghurt met rijststroop en de stevia tot een glad geheel. Roer het gelatine-sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor.
  • Verdeel het mascarponemengsel over de deegbodem, dek de springvorm af met plasticfolie en zet de taart een nacht in de koelkast.
  • Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en hak ze grof. Besprenkel de taart naar smaak met wat ahornsiroop en garneer met de pistachenootjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 20

    Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

    Anne Marie Reuzenaar

    • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
    • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
    • Meer dan 120 heerlijke recepten

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20

Dit recept komt uit dit boek

Natuurlijk! Zonder suiker kookboek

Anne Marie Reuzenaar

  • Ontdek zelf dat suikervrij eten puur, lekker en goed voor lichaam en geest is
  • Leer hoe je verborgen suikers kunt opsporen én vermijden
  • Meer dan 120 heerlijke recepten