Yoghurt mascarpone taart met pistachenoten
- 1 taart voor 10-12 personen
- 25 minuten + 1 nacht opstijven
- Anne Marie Reuzenaar
- Tussendoortje
- Taart-en-cake
Ingrediënten
- Voor de bodem
- 180 g speltbiscuit
- 100 g biologische roomboter of ghee
- Voor de vulling
- 4 blaadjes gelatine
- rasp en sap (ca. 50 ml) van 1 biologische sinaasappel
- 2 el rijststroop
- 500 g mascarpone
- 600 g dikke Turkse yoghurt
- 40 druppels stevia
- 2 tl oranjebloesemwater
- 40 g ongezouten, ongebrande pistachenoten, gepeld
- scheutje ahornsiroop of rijststroop
Verder nodig
- springvorm van 26 cm Ø
- keukenmachine of deegroller
Bereidingswijze
- Maak de speltbiscuit fijn in een keukenmachine of door op het dichte pak met een deegroller te slaan. Smelt de boter en kneed de kruimels er goed door. Vet de springvorm goed in (ook de zijkanten) en bekleed met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk met een vochtige lepel goed aan. Zet de bodem koel weg.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water. Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap. Los de rijststroop erin op. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Neem de pan van het vuur.
- Klop de mascarpone en de yoghurt met rijststroop en de stevia tot een glad geheel. Roer het gelatine-sapmengsel, de sinaasappelrasp en het oranjebloesemwater erdoor.
- Verdeel het mascarponemengsel over de deegbodem, dek de springvorm af met plasticfolie en zet de taart een nacht in de koelkast.
- Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en hak ze grof. Besprenkel de taart naar smaak met wat ahornsiroop en garneer met de pistachenootjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze yoghurt mascarpone taart met pistachenoten komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: