Dit recept voor suikervrije scones met kaneel, cranberry’s en noten is van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Het komt uit haar Natuurlijk! Zonder suiker kookboek. De scones zijn niet gezoet met geraffineerde suiker, maar met palmsuiker. Palmsuiker is een ongeraffineerde snelle suiker, gewonnen uit het sap van de arengapalmboom. De voordelen van palmsuiker: het bevat nog veel voedingsstoffen en heeft een gemiddeld effect op de bloedsuikerspiegel. Nadelen: het wordt vaak gemengd met rietsuiker en is ook te koop in geraffineerde vorm. Het advies is dus: koop de ongeraffineerde vorm, gebruik met mate en combineer met zuivere stevia.
Anne Marie Reuzenaar
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Serveer ze warm met ongezoete mascarpone of crème fraîche. Geef er thee bij.
Anne Marie Reuzenaar
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: