Quesadilla met mosselen

Quesadilla met mosselen

Het recept voor deze quesadilla met mosselen komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • VOOR DE TOMATENSALSA
  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
  • ½ rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1/2 chilipeper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
  • ½ el fijngesneden koriander
  • sap van ¼ limoen
  • zout
  • peper
  • VOOR DE GUACAMOLE
  • 2 ml avocado’s, ontpit en het vlees eruit gelepeld
  • ½ witte ui, fijngesneden
  • 1 el fijngesneden koriander
  • het sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • zout
  • peper
  • VOOR DE QUESADILLA
  • 600 g gekookt mosselvlees (zie boek)
  • bloem, om te bestuiven
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 20 g boter
  • 8 tortilla’s
  • 200 g cheddar, geraspt
  • 2 bosuien, in dunne ringetjes
  • 1 jalapeñopeper, in ringetjes
  • geraspte schil van 1 limoen
  • crème fraîche, voor erbij

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Meng voor de salsa de tomatenblokjes met de rode ui, de knoflook, chilipeper, koriander, limoensap en zout en peper. Zet apart.
  • Prak voor de guacamole de avocado grof. Meng de ui, koriander, limoen en olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
  • Laat de mosselen uitlekken in een fijne zeef of dep ze droog met keukenpapier. Strooi wat bloem over de mosselen en zorg dat ze allemaal een wit laagje hebben. Schud overtollige bloem eraf. Maak in een kleine kom een mix van het paprika, komijn- en knoflookpoeder. Herhaal de eerste stap nu nog een keer, maar dan met de specerijenmix. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de mosselen 3-4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Zet de mosselen apart.
  • Verhit in een tweede koekenpan een tortilla en beleg deze met kaas, bosui, de gebakken mosselen, jalapeño en een klein beetje limoenrasp.
  • Leg er een andere tortilla op en laat de kaas smelten. Draai de quesadilla voorzichtig om en bak hem tot beide kanten lekker knapperig zijn.
  • Serveer met crème fraîche, tomatensalsa en guacemole.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 18.5
  • Ontdek de verrassende culinaire mogelijkheden van mosselen
  • 40 echte mosselrecepten
  • Opvolger van het succesvolle Vis uit Blik