Het recept voor deze pittige makreelsalade in tomaatjes komt uit het boek Surimam cooking 2 van SuriMAMs.

Uit het boek: “Onze eerste zelfgemaakte salade was de makreelsalade. Dat was in de jaren zeventig. Dit recept hebben wij geleerd van onze moeder. De salade serveerden we dan wel met koude ingrediënten, want op het vuur kokkerellen zat er toen nog niet in voor ons. Op latere leeftijd maakten we zeker vaak een makreelsalade met gekookte zoete aardappels. Op verjaardagsfeestjes maken we nog steeds deze variant: tomaten gevuld met pittige makreelsalade.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Pluk de verse makreel in kleine stukjes en sprenkel het sap van de halve limoen erover. Pel de knoflook en ui. Snijd ze samen met de gember en zes takjes selderij in fijn.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, ui, gember en gehakte selderij in een paar minuten glazig. Zet het vuur op een laag pitje. Doe de makreel erbij, samen met het zout en de zwarte peper, en bak even kort mee. Proef en voeg eventueel wat extra zout en peper toe. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.
  • Snijd ondertussen de trostomaten doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Doe de makreelsalade in de gehalveerde tomaten en garneer ze met wat blaadjes selderij.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 24.99

Dit recept komt uit dit boek

Surimam cooking 2

SuriMAMs

  • Boordevol Surinaamse gerechten van nu: 70 nieuwe SuriMAMs-recepten
  • Toegankelijk en dus voor iedereen eenvoudig te maken
  • Plus tories (verhalen) van de zussen Waal van hun oma’s en de veranderingen in de hedendaagse Surinaamse keuken