Kwarkbrood frambozen

Kwarkbrood frambozen

Kwarkbrood frambozen van I love health: heerlijk! Dit tussendoortje is toch veel lekkerder en gezonder dan een kant-en-klare koek uit de supermarkt? We love it! Het recept komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch? >

Ingrediënten kwarkbrood frambozen

Verder nodig

  • cakeblik van 25 cm

Bereidingswijze kwarkbrood frambozen

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cake- of bakblik met bakpapier, of vet in met kokosolie. Gebruik een klein bakblik of vergroot de hoeveelheden.
  • Vermaal eerst de havermout tot meel in de keukenmachine. Houd even apart.
  • Klop de eieren op en meng deze in de keukenmachine goed met de kwark. Voeg nu het havermout- en amandelmeel, kaneel, honing, bakpoeder en zout toe aan de kwark en mix tot een glad beslag.
  • Roer met een lepel de frambozen en de amandelen door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel.
  • Garneer met het amandelschaafsel. Bak het kwarkbrood in circa 30 minuten af in de oven.

Tip

Probeer eens met stukjes appel, walnoten, rozijnen en extra kaneel voor een appeltaart effect!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20.99

Dit recept komt uit dit boek

I love health

Daisy Oppelaar

  • Helpt iedereen die aan zijn gezondheid wil gaan werken
  • Handige top tien lijstjes, heldere inzichten en lekkere recepten
  • Van blogger Daisy Oppelaar, bekend van het succesvolle platform I love health