Het recept voor deze Indian summer cake met bramen en tijm komt uit het boek The Plant Pharmacy van Lisette Kreischer, een van de grondleggers van de vegan-beweging in Nederland.
Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Tijdens Indian summers bieden bramenstruiken in volle glorie hun vruchten aan. Als voorbereiding op de koude maanden, uiteraard, want bramen zitten boordevol vitamine C. Ik zoek altijd de verborgen struiken op in parken en bossen waar ik schoon kan oogsten en laat natuurlijk ook wat over voor de dieren. Ik eet de bramen vers, maak ze in en stop ze in de vriezer, zodat ik er de hele winter nog van kan genieten. De smaakcombinatie braam en tijm in deze cake is een bijzondere. Ze vullen elkaar prachtig aan, en niet alleen qua smaak, ook qua geneeskracht.”
Tijm heeft een sterke werking op de luchtwegen; het ontkrampt, voert slijm en vocht af, desinfecteert en verruimt. Tijm opent de borst en kan medicinaal toegepast worden bij onder andere verkoudheid, holteontsteking, bronchitis en astma. Daarnaast heeft tijm een kalmerende werking en geeft het een boost aan de spijsvertering.
Bramen bevatten veel vitamine C, calcium en kalium. Ze werken goed tegen maag- en darmaandoeningen, ontstekingen in de mond, verkoudheid en nog een hele waslijst.
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: