Gezonde traktatie: spiezen met fruit en spelt poffertjes

Gezonde traktatie: spiezen met fruit en spelt poffertjes

5 / 5. 1

Ingrediënten

  • Poffertjes (ca. 40 stuks)
  • milde olijfolie
  • 200 g speltmeel
  • 2 eieren
  • 3 dl (amandel)melk
  • 4 el honing
  • snufje zout (ik laat dit als het echt kleine kids zijn gewoon weg)
  • Spiezen
  • 40 poffertjes (zie hierboven)
  • 2 bakken aardbeien
  • 4 bananen
  • 20 dikke houten stokjes

Verder nodig

  • Poffertjespan

Bereidingswijze spiezen met fruit en poffertjes

  • Zeef het speltmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Kluts het zout, de eieren, de melk en de honing door elkaar en giet in het kuiltje. Klop het tot een glad beslag met een garde of mixer. Doe het beslag in een kannetje.
  • Doe wat olijfolie in een poffertjespan en zorg dat de olie goed heet is. Schenk in ieder kuiltje wat poffertjesbeslag en draai ze om zodra de bovenkant droog is. Bak de poffertjes goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Was de aardbeien en snijd de bananen in stukjes van ongeveer 3 cm. Pak een spies, doe er een aardbei aan, een poffertje, een stukje banaan, weer een poffertje en tot slot nog een aardbei. Herhaal dit tot alle spiezen klaar zijn. Opdienen op een mooi bord of dienblad.

Tip

Variatietips:

  • Gebruik 1 grote bak ananas (of een hele ananas in stukjes) in plaats van banaan.
  • Je kunt de bovenste aardbei ook in pure chocolade dopen die je au bain-marie hebt gesmolten.

Maak dit gerechtje nog voedzamer door wat groen toe te voegen. Verwerk bijvoorbeeld gehakte muntblaadjes of citroenmelisse door het beslag. Deze bevatten veel chlorofyl, dat het transport van zuurstof naar de verschillende cellen van het lichaam mogelijk maakt. Wanneer het lichaam van je kind rijk is aan zuurstof kunnen (ziekte veroorzakende) bacteriën niet overleven.

Je kunt deze poffertjes ook heel goed glutenvrij maken door boekweitmeel te gebruiken.

Wil je meer recepten uit de categorie Suikervrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gezonde traktatie (spiezen met fruit en spelt poffertjes) komt uit het boek Veggie Kidz van Monique Jansse, Eef Ouwehand en Kyra de Vreeze. Veggie Kidz is hét kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch voor hun kinderen willen koken en bakken. De recepten in Veggie Kidz zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Over dit recept in het boek: “Mijn dochter Maartje is gek op spiezen. Als ze uit school komt, maak ik er soms een paar met fruit en die zijn zo op. Veel sneller dan wanneer ik een bakje fruit neerzet. Ook met de lunch kun je makkelijk spiezen maken. Met een dubbele boterham in blokjes, wat komkommer en tomaatjes ben je zo klaar. Om te trakteren zijn deze, met poffertjes, aardbeien en banaan een feest.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van



Veggie kidz

Eef Ouwehand

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Snel, simpel en gezond eten voor je kinderen
  • Kookboek voor ouders die verantwoord, gemakkelijk en vegetarisch willen koken en bakken
  • Met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔