Het recept voor deze chocoladetaart met vanille chlorella crème komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten.
Over dit recept in het boek: “Wanneer een boek gevuld wordt met over heerlijke recepten mag een taart natuurlijk niet ontbreken. Dat is vaak toch wel het hoogtepunt van een boek. Dus ook als het boek over zeewier gaat, hoort daar een taart in, een zeewiertaart! Je verwacht het misschien niet, maar zeewier en pure chocolade gaan heel goed samen. Vandaar dit brute recept voor een nog brutere chocoladetaart, zeker geschikt voor fijnproevers en lekkerbekken. Trek er wat tijd voor uit, want de diverse lagen die deze taart maken, verdienen wat aandacht. Eenmaal opgemaakt maak je de blits met deze bijzondere en feestelijke traktatie.”
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Maak zelf hazelnootmeel door ongezouten, rauwe hazelnoten zeer fijn te malen in de keukenmachine.
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Lisette Kreischer
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: