Het recept voor deze chocolade-bietencake komt uit het kookboek Gezonder met Viv van tv-presentatrice, orthomoleculair voedingscoach, hormoontherapeut Vivian Reijs. Over dit recept schrijft ze in haar boek: “Deze cake is echt onze favoriet. Ook al zitten er bietjes in, je proeft er niets van. Het smaakt echt als een volwaardige chocoladecake.”

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij? >

Ingrediënten

Verder nodig

  • 1 tulbandvorm van 18 cm doorsnee, ingevet en bekleed met bakpapier
  • keukenmachine

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de biet in een keukenmachine, en knijp het vocht uit het bietenrasp.
  • Verwarm de kokosolie in een steelpan, voeg ahornsiroop, cacaopoeder en de geraspte biet toe. Roer voortdurend met een houten lepel door de pan tot er een gladde chocolade-saus ontstaat.
  • Meng in een grote kom het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder.
  • Klop de eieren in een andere kom met een garde luchtig. Voeg de eieren en chocoladesaus toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de vorm, plaats de vorm in het midden van de oven en bak in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Als een satéprikker die je in het midden steekt er droog uitkomt, is de cake gaar.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25

Dit recept komt uit dit boek

Gezonder met Viv

Vivian Reijs

  • Genieten van lekker eten en tegelijk gezonder, blijer en slanker worden
  • Snel, slank & makkelijk koken voor het hele gezin
  • 80 inspirerende recepten (suiker-, tarwe- en koemelkvrij), inclusief weekmenu's