Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken

2.5 / 5. 2

  • 8 pannenkoeken
  • Bereidingstijd 3 minuten, kooktijd 15 minuten
  • Lenna Omrani
  • Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • VOOR DE PANNENKOEKEN
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g (spelt)bloem
  • 375 ml amandelmelk
  • snufje zout
  • 1-2 el olijfolie
  • TOPPINGS (OPTIONEEL)
  • hummus
  • cherrytomaatjes
  • kikkererwten
  • rode ui
  • verse peterselie
  • peper
  • zout
  • knoflookpoeder

Verder nodig

  • keukenmachine of blender
  • koekenpan

Bereidingswijze

  • Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
  • Doe de spinazie samen met alle andere ingrediënten, behalve de olijfolie, voor de pannenkoeken in een keukenmachine of blender en mix tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje dik zijn, maar nog steeds dun genoeg dat het zich in de pan kan verspreiden. Voeg bloem toe als het te dun is en wat amandelmelk als het te dik is.
  • Verhit een kleine hoeveelheid olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de olie goed heet wordt.
  • Giet wat beslag in het midden, til de pan op en kantel hem om het beslag over de hele pan te verdelen.
  • Als de bovenkant van de pannenkoek gaar is (en bubbeltjes krijgt aan de bovenkant), maak hem dan los en draai hem om met een spatel. Bak de pannenkoek nog 1 minuut tot de andere kant lichtbruin is.
  • Herhaal dit vervolgens met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken vers uit de pan of houd ze warm in de oven op lage temperatuur, afgedekt met een theedoek.
  • Beleg de pannenkoeken met hummus, cherrytomaatjes, kikkererwten, rode ui, verse peterselie en wat peper, zout en knoflookpoeder, of kies je eigen favoriete toppings.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor spinaziepannenkoeken komt uit het kookboek Every day vegan van Lenna Omrani, vegan foodie en studente voeding en diëtetiek. Met de heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten uit haar boek bewijst ze elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn.

Over dit recept in het boek: ‘Heb je (net als ik) vaak verse spinazie over? En weet je niet wat je ermee moet? Maak deze simpele spinaziepannenkoeken! Dit gerechtje is niet alleen makkelijk en voedzaam, het is ook nog eens gluten- en sojavrij. Perfect als lunch of hartig ontbijt. Beleg de pannenkoeken met hummus, vegan mayonaise, groenten en/of verse kruiden.’

Inkijkexemplaar van



Every Day Vegan

Lenna Omrani

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – vegan wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen)
  • Maak elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts
  • Heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔