Het recept voor dit eenvoudige speltbrood komt uit het boek Heel Holland Bakt Brood van Robèrt van Beckhoven.
Over dit recept schrijft hij: “Dit brood is gemaakt van deegbollen die tegen elkaar aan zijn gedrukt tot een soort rupsvorm – voor kinderen extra leuk om dit voedzame brood te eten. Na een dag of twee smaakt het nog lekkerder.”
Speltmeel is inmiddels gemeengoed geworden. Praktisch elke bakker verkoopt brood met speltmeel en -bloem. De gluten in speltmeel zijn gemakkelijker te verteren dan die in tarwemeel en -bloem. Meel van khorasantarwe (kamut) is net als spelt ook een variëteit op gewone tarwe maar bevat juist vrij veel gluten en eiwitten.
Robert van Beckhoven
Onze veilige betaalmethoden:
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
BEWAREN? Wikkel het afgekoelde brood in plasticfolie of doe het in een diepvrieszak, dan is het tot 1 maand houdbaar in de vriezer
Variatietips:
Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.
Robert van Beckhoven
Onze veilige betaalmethoden:
Onze veilige betaalmethoden: