Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Havermoutpap met warme bosvruchten

Havermoutpap met warme bosvruchten

0 / 5. 0

  • 2
  • 15 minuten
  • Anne Marie Reuzenaar
  • Ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze havermoutpap

  • Breng de plantaardige melk in een pan aan de kook.
  • Strooi er al roerend de havermout en een snufje zeezout in.
  • Laat de havermout op laag vuur ongeveer 10 minuten koken tot er een dikke pap ontstaat. Roer regelmatig.
  • Verwarm intussen in een steelpan de bosvruchten.
  • Haal de pap van het vuur en roer de gemalen kaneel, het lijnzaad, een scheutje kokosroom en naar smaak steviadruppels erdoor.
  • Verdeel de pap over twee borden of kommen.
  • Schep de warme bosvruchten erop en strooi de walnoten erover.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor havermoutpap met warme bosvruchten komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover: “Havermoutpap eten is in en gezond, je hoort er iedereen over. Maar waarom is het eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat havermout langzaam energie afgeeft, waardoor je er de hele ochtend op kunt teren. Het is ook rijk aan onder andere B-vitaminen en vezels. En het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel lang stabiel blijft. Heel wat gezonder en voedzamer dus dan die suikerrijke ontbijtgranen uit de supermarkt.”

Inkijkexemplaar van