Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

0 / 5. 0

Ingrediënten hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Verder nodig

  • Siliconenmuffinvorm
  • Papieren bakvormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Bekleed een siliconenmuffinvorm voor minimaal 8 stuks met papieren bakvormpjes.
  • Doe meel, bakpoeder, zout, gistvlokken, zeesla, dulse, citroenrasp, tijm, gerookte-paprikapoeder, tomaatjes en bosuitjes samen in een kom. Meng goed.
  • Meng olie, havermelk en citroensap in een andere kom. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten rusten (de melk gaat klonteren en dat is ook de bedoeling). Roer dit mengsel goed door het meelmengsel totdat eventuele klontjes verdwenen zijn, maar roer niet te lang. Het is belangrijk dat het bakpoeder pas actief wordt in de oven. Roer je te lang, dan begint het bakpoeder al te werken.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm, garneer met wat geroosterd sesamzaad en plaats in de oven. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met Zeemansboter (recept in het boek).

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten.

Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een schepje Zeemansboter (recept in het boek). Serveer deze umami-heerlijkheden bij een speciaal ontbijt, als snack of bij de maaltijd in plaats van brood.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van