Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Het recept voor deze hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier komt uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het kookboek bevat informatie over zeewier en algen en 50 heerlijke en verrassende recepten.

Over dit recept in het boek: “Zeewier is ook heerlijk in muffins, vooral in hartige muffins, afgemaakt met een schepje Zeemansboter (recept in het boek). Serveer deze umami-heerlijkheden bij een speciaal ontbijt, als snack of bij de maaltijd in plaats van brood.”

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten hartige muffins met zongedroogde tomaat, bosui en zeewier

Verder nodig

  • Siliconenmuffinvorm
  • Papieren bakvormpjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Bekleed een siliconenmuffinvorm voor minimaal 8 stuks met papieren bakvormpjes.
  • Doe meel, bakpoeder, zout, gistvlokken, zeesla, dulse, citroenrasp, tijm, gerookte-paprikapoeder, tomaatjes en bosuitjes samen in een kom. Meng goed.
  • Meng olie, havermelk en citroensap in een andere kom. Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten rusten (de melk gaat klonteren en dat is ook de bedoeling). Roer dit mengsel goed door het meelmengsel totdat eventuele klontjes verdwenen zijn, maar roer niet te lang. Het is belangrijk dat het bakpoeder pas actief wordt in de oven. Roer je te lang, dan begint het bakpoeder al te werken.
  • Verdeel het beslag over de muffinvorm, garneer met wat geroosterd sesamzaad en plaats in de oven. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met Zeemansboter (recept in het boek).

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Groente uit zee

Lisette Kreischer

  • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
  • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
  • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay