Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Groentecakejes met ei

Groentecakejes met ei

0 / 5. 0

Ingrediënten groentecakejes met ei

  • 5 eieren
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 paprika, in blokjes
  • 50 g broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g wortel, in blokjes
  • 50 g tuinerwtjes uit de diepvries
  • peper
  • zout

Verder nodig

  • muffinbakvorm voor 12 muffins of 8 muffinvormpjes
  • kookpan
  • mengkom

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinvorm goed in met boter of olie.
  • Kook de stukjes broccoli en wortel 2 minuten, zodat ze alvast een klein beetje gaar zijn.
  • Breek de eieren in een kom. Doe er peper en zout naar smaak bij en klop de eieren een klein beetje zodat de eidooiers vermengd zijn met het eiwit.
  • Verdeel de groenten over de kuiltjes van de muffinvorm en schenk die daarna vol met het geklopte ei.
  • Bak de groentecakejes in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”

Inkijkexemplaar van