Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Glutenvrije pannenkoeken boekweit

Glutenvrije pannenkoeken boekweit

0 / 5. 0

  • 8 stuks
  • Allereerst: 15 minuten | Staan: 20 minuten
  • Adam Elabd
  • Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Bereidingswijze glutenvrije pannenkoeken

  • Meng de karnemelk in een middelgrote kom door het ei en de kokosolie.
  • Meng het boekweit in een andere kom met bakpoeder, natriumbicarbonaat en zout.
  • Roer de droge ingrediënten grondig door de natte.
  • Zet het beslag minstens 20 minuten op kamertemperatuur of een hele nacht in de koelkast.
  • Verhit een gietijzeren koekenpan op laag vuur en vet hem met een beetje kokosolie of boter in.
  • Giet kleine porties beslag in de pan en bak ze tot er luchtbellen ontstaan. Keer ze en bak ze nog eens ongeveer 30 seconden; ze moeten net gaar zijn. Houd ze tot het opdienen warm.

Tip

Je kunt in plaats van karnemelk ook 225 g yoghurt (geen Griekse) en 120 ml water nemen. Of vervang de helft van het boekweitmeel door teffmeel, want dat vult de boekweit harmonieus aan.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij?

Deze glutenvrije pannenkoeken, gemaakt van boekweit en onder andere karnemelk, hebben een licht zurige notensmaak en voelen zacht aan. Ze zijn heerlijk met gefermenteerde santen, fruit en esdoornstroop! Het recept komt uit het boek Fermenteren van fermentatie-expert Adam Elabd

Inkijkexemplaar van



Fermenteren

Adam Elabd

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Het meest complete handboek voor fermenteren
  • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
  • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔